emmaolsn


Oppdatering; Prom og Philly

 • Skrevet 22.04.2015
 • Klokken 02:08

Nå er det en god stund siden sist gang jeg blogget. Jeg har rett og slett bare vært for sliten og lat til å gidde å sette meg ned for å blogge. Har også hatt veldig mye å gjøre. Jeg løper track nå og derfor har jeg trening hver dag etter skolen fra 3-5. I tillegg har jeg en del lekser som må gjøres etter trening og derfor blir det lite tid til overs. Det begynner å nærme seg hjemreise og nå er det rundt 50 dager igjen! Derfor prøver vi å få utnyttet tiden så mye som mulig og har brukt helgene på familietid og å være med venner. 

Prom er om tre uker og jeg gleder meg veldig! Kjolen min er rosa og daten er i boks. Jeg ble faktisk spurt av tre forskjellige gutter og endte opp med tre rosebukketer, to plakater og to nei. Han første kom og ringte på døra med plakat og roser. Han andre spurte meg foran hele klassen med plakat og roser og han tredje (som jeg sa ja til) kom til meg og stod utenfor huset mitt med roser og på bilen hans stod det "prom?". 


Første gutten som spurte hadde laget denne veldig søte og kreative plakaten


Og andre gutten lagde denne, som jeg synes var ganske morsom.


For et par uker siden dro vi til Philly for å se litt rundt og bare kose oss sammen. Hele familien borsett fra vfar var med og vi hadde det kjempe hyggelig. Vi besøkte liberty bell og constitution center hvor vi ble guidet rundt og fikk lære litt historie.


Så dro vi på Reading Terminal market for å spise lunsj. Elsker mat markeder og her hadde de utrolig mye god, hjemmelaget mat fra alle mulige kulturer. Jeg spiste indisk og var veldig fornøyd med det. (Skal lage et eget innlegg fra Charleston, South Carolina, hvor jeg var denne helgen)


kommentarer: 0Video fra Hawaii

 • Skrevet 12.03.2015
 • Klokken 00:54

Har laget en liten video fra Hawaii turen, så håper dere liker den! (Skru tannhjulet på 1080p for best kvalitet)


kommentarer: 0Hawaii del 2

 • Skrevet 08.03.2015
 • Klokken 20:12

Dag 4 Vi dro til en fin strand hvor vi snorklet. Så ikke så mye siden det faktisk var litt kaldt så jeg gikk opp av vannet tidlig. Etter snorklingen dro vi tilbake på hotellet for å fikse oss for så å dra til en park hvor vi kunne spille fotball og volleyball. Vi var en gjeng som fort ble venner og vi hadde det utrolig gøy sammen. Senere på kvelden dro vi til et utendørs kjøpesenter hvor vi shoppet litt og spiste middag på Bubba Gump Shrimp restaurant og dere vet vel hvor det kommer fra? Forrest Gump selvfølgelig. Jeg spiste gode reker og pasta. På slutten hadde vi en slags konkurranse og som geniet jeg er var det jeg som svarte riktig på det siste spørsmålet som var "What was the name of Lieutenant Dan's fiance" og dette var da "Susan". Siden jeg svarte riktig fikk jeg et lite skilt som det står Bubba Gump Shrimp på.  

 


Dag 5 Vi dro til Pearl Harbor og USS Arizona national monument. Dette var et minnessted for de mange skipene som ble senket der under krigen da det japanske militæret angrep Pearl Harbor. Vi fikk møte overlevende som jeg synes var veldig fint. På veien tilbake til hotellet kjørte vi litt rundt og bussjåføren fortalte litt historie og viste oss forkjellige bygninger og liknende. Resten av dagen dro vi litt på stranden og så ut for å spise middag.  

 

Dag 6 Vi dro til Diamond Head Trail for å gå tur i fjellet, som amerikanerne kaller det "hiking". Jeg og to andre jenter løp sammen opp og ned som til sammen var en mile (altså 1,6 km) og på toppen var det utsikt over hele øya og de andre fjellene. Det var utrolig fint og jeg skal helt klart tilbake hit og gå mange flere turer i fjellene her. De er helt utrolige! Etter dette dro vi til et sted der det var et slags Hawaiian party. Der fikk vi se et danse show og gjøre masse forskjellige aktiviteter. Jeg lagde en blomsterkrans til å ha på hodet. Vi fikk også servert enda mer god mat. Siden dette var siste kvelden før avreise hadde vi signering av flagg og tskjorter når vi kom tilbake på hotellet. Det var faktisk ganske trist og jeg savner alle som var der skikkelig! Jeg fikk helt klart noen kjempegode venner for livet mens jeg var der. Dagen etter var det hjemreise og vi var alle veldig triste. Det var spesielt hardt og si hade til mine Cinco Amigos, Mina, Martine og brasilianerne og vi alle gråt da vi sa hade. Det er rart hvordan man kan bli glad i folk på så kort tid. Her er bloggene til mine Cinco Amigos (haha vi kalte oss dette siden vi var en gjeng på fem jenter som var sammen nesten hele tiden). Birthe HER, Ingrid HER, Siri HER

 


kommentarer: 0Hawaii del 1

 • Skrevet 07.03.2015
 • Klokken 00:14

Da var jeg godt hjemme i snøen her i Delaware og jeg takker for en helt fantastisk uke på Hawaii med kjempe bra mennesker! Kom hjem på søndag og denne uken har jeg egentlig brukt på å sløve litt siden vi har hatt tre fridager fra skolen på grunn av for mye snø og minusgrader. Dette er jo omtrent som å være hjemme i Norge bare at der er det ingenting som heter "cancelling school because of snow" haha! Har en del skolearbeid å ta igjen fra uka jeg var borte, så må egentlig jobbe med det. Skolen har begynt å bli ganske vanskelig etter jeg byttet fag, spesielt engelsk.

Som sagt så var Hawaii helt fantastisk! Jeg tror de fleste har fått med seg det etter de hundrevis av bildene jeg har postet på både instagram og facebook. Vi ble tatt godt i mot av belo staff på flyplassen og ble kjørt i buss til Hyatt hotel i Waikiki. Vi var altså på øya Oahu, som er den tredje største øya på Hawaii og Waikiki het det i byen/området hotellet våres var. Vi kom frem på kvelden så det eneste vi gjorde den dagen var å spise middag og gå på et lite møte hvor vi fikk vite hva vi skulle gjøre i løpet av uka. 

Dag 1 Vi måtte stå opp rundt 8 og frokost var inkludert så vi fikk kjempegod frokost på hotellet. Det var buffet med frokostblanding, egg, masse frukt, asiatisk mat (haha! dette er fordi de fleste turistene som er på Hawaii er fra asiatiske land!), toast osv. Så gikk turen videre til Waikiki beach hvor vi surfet! De lærte oss først hvordan vi skulle gjøre det og så gikk vi ut i vannet og prøvde. Tro det eller ei, så datt jeg ikke en eneste gang! Det var faktisk ikke så vanskelig som jeg trodde og jeg synes det var kjempegøy! Etter surfing og litt soling på stranden dro vi på en katamaran båttur. Det var strålende vær og vi koste oss masse. Senere på kvelden gikk vi ut og spiste på et pizza sted. 

 

 

Dag 2 Vi stod igjen opp til god frokost og var klare for en litt mer "sightseeing dag". Bussen stod klar og vi dro først til Dole pineapple farm som var en ananas plantasje. Der spiste vi pineapple whip som var fryst ananas rørt til en slags iskrem og var utrolig god! Vi fikk se hvordan ananas var dyrket og de vokser ikke på trær!! De vokser på bakken på noen slags busker/blader. Etter noen timer der dro vi videre til polynesian cultural center. Det polynesiske folket er "native people of Hawaii". Polynesia er alle de små øyene utenfor Hawaii og Australia og det polynesiske folket kom til Hawaii på båter de bygde selv når det var storm på de små øyene. De viste oss forskjellige matretter de lagde og lærte oss å danse som hawaiian people. Vi ble servert middag der og det var kjempegod mat! Det skulle da være lik maten de spiste før i tiden på Hawaii. 

 


Dag 3 Vi tilbrakte det meste av dagen på Kailua beach som var en utrolig fin strand med omtrent hvit sand og turkist vann. I tillegg var bølgene kjempestore og vi måtte ha med oss en "lifeguard" som er ganske populært på Hawaii ettersom det finnes en eller flere på alle strendene. Vi spilte volleyball, tok bilder og solte oss. På veien hjem dro vi innom en "lookout" som var en annen strand med veldig blått vann (nederste bildet til venstre i bildecollagen over). Den andre lookouten vi stoppet på var på et fjell med kjempefin utsikt (øverste bildet og bildet under på bildecollagen over). På kvelden spiste vi middag på Hard Rock Cafe.Kommer flere innlegg fra Hawaii denne uka. Må kutte det opp i to eller tre deler siden har så mye og fortelle og så mange bilder og vise. Har også en liten video jeg driver å jobber med. Aloha!


kommentarer: 0Ready for Hawaii

 • Skrevet 21.02.2015
 • Klokken 14:36

Nå sitter vi klare på flyplassen og venter. Flyet til Pheonix går om en halvtime. Det kommer til å ta fem timer og så må vi vente der i to timer før vi drar videre til Honolulu som tar seks timer. Har allerede klart å søle teen min fra Starbucks, haha (selvfølgelig). Gleder meg masse!


kommentarer: 0Polar Bear Plunge

 • Skrevet 20.02.2015
 • Klokken 19:45

Hei! Nå er det en stund siden sist. Tenkte jeg kunne vise dere bilder fra Polar Bear Plunge, som jeg var med på for noen uker siden. Dette var da en fundraiser for å støtte special needs barn hvor du må løpe ut i det iskalde vannet 1.februar. Jeg samlet inn litt over $200 så var fornøyd med det og fikk derfor også en hettegenser. Vi dro først til foreldrene til vmor for å spise frokost. Så gikk turen videre til stranda der opplegget foregikk. Det var over 3000 folk der så det var ganske stappet med mennesker. På et bestemt tidspunkt løp alle ut i vannet og etter et par sekunder var de fleste oppe av vannet igjen også. 

Og gjett hvor jeg drar i morgen??? Hawaii!!! 


Ble også intervjuet av en mann som gikk rundt og snakket med folk. Og da sa jeg jo selvfølgelig "This is nothing. This is what we call summer in Norway!!" Det var høyttalere rundt overalt så alle kunne høre meg, haha. 


kommentarer: 0Halvveis

 • Skrevet 26.01.2015
 • Klokken 02:51

Nå er jeg litt over halvveis i skoleåret, som også betyr at det er over halvveis til jeg skal hjem! Forrige uke begynte jeg med nye fag. Har hatt de samme fire fagene hver eneste dag i 5 mnd nå, så det skal bli deilig med litt forandring. Den nye timeplanen min består av psykologi, historie, engelsk og K&H. Tror nok psykologi og engelsk kommer til å bli litt vanskelig, men jeg skal nok klare det. Har enda ikke fått tilbake resultatene på tentamnene mine, men håper på å få C eller over på alle. 

Denne helga har jeg vært ganske opptatt. På fredag etter skolen dro jeg med noen venner å så på wrestling turneringen som var på skolen og ble der resten av kvelden. På lørdag dro Tatiana og jeg og spiste sushi (nam) og etter det dro vi på kino og så "The Boy Next Door" som var sykt creepy, men ganske bra. I dag ble jeg sittendes med lekser, siden engelsk læreren min tydeligvis elsker å gi oss massevis av lekser over helgen..
yup that's what they call me


kommentarer: 0Siden nyttår

 • Skrevet 12.01.2015
 • Klokken 04:51

Da var helg nummer 2 av 2015 over, bare 50 helger igjen. På fredag bakte jeg og noen venninner cupcakes som ble kjempesøte. Vi lagde blant annet oreo cupcakes (nam!!!). Grunnen til at vi bakte de var fordi hun ene skulle selge de på basketballkampen dagen etter. På lørdag dro vi og sto på rulleskøyter og dette var første gangen jeg hr stått på rulleskøyter med fire jul. I dag har jeg brukt dagen på å pugge til tentamner og lage pannekaker.
Har som sikkert alle andre prøvd å starte det nye året med å spise sundt, hehe..

Forrige helg var jeg å stod på skøyter med noen venninner, som var kjempegøy. Det er faktisk to år siden jeg stod på skøyter sist. Var også å så på (amerikansk) fotballkamp hos et vennepar av familien. Ellers har jeg kjøpt meg nye joggesko som blir brukt hver dag etter skolen når jeg drar og trener på treningssenteret med Tatiana. 


kommentarer: 1Første Januar totusenogfemten

 • Skrevet 02.01.2015
 • Klokken 06:08

Da var enda ett nytt år i gang. Tenk at vi allerede er halvveis til 2030. Har fått somlet meg til å lage en slags oppsummering av 2014, for det meste av bilder, men også med litt klein tekst, så her kommer det; Året som har gått har lært meg utrolig mye og ting har skjedd som jeg aldri kommer til å glemme. Jeg har fått utrolig mange nye minner, ikke minst fra den tiden jeg har vært her. Og alt skal jeg ta med meg inn i 2015. Jeg er både trist og glad for at fem måneder av mitt utvekslingsopphold har gått. Det har gått veldig fort, men samtidig så har jeg fått gjort veldig mye på den tiden som har gått og jeg gleder meg veldig til de kommende månedene.

2014 har vært et år som har vært veldig bra, men som også har hatt sine dårlige dager. Det siste halvåret var nok det beste. 2014 har lært meg å kjenne sorg som jeg aldri har kjent før. Det har lært meg at man må gi slipp og at man noen ganger må starte litt på nytt. Det har lært meg at jeg kan klare meg selv, og ikke minst hvordan det er å komme til et helt nytt sted, med helt nye mennesker for å starte på en helt ny skole, snakke et nytt språk, få helt nye venner og bo hos en helt ny familie. Det har vært både skummelt, men også veldig spennende. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med familien jeg har kommet til. De tok meg veldig godt imot og jeg trives utrolig godt. Jeg har kommet til det punktet hvor jeg begynner å grue meg til å dra hjem igjen siden jeg vet at resten av dette utvekslingsåret kommer til å gå like fort som de siste 5 månedene og at det bare kommer til å bli bedre fra nå av. 

I 2014 har jeg vært på fine ferier, koselige jentekvelder og hytteturer, bra og dårlige fester. Jeg har spilt volleyball på varsitylaget på skolen, løpt et helt og et halvt maraton, spist østers for første og siste gang, vært med på min første homecoming med en date, møtt masse nye mennesker, fått mange nye venner, spist utrolig mye god mat and the list goes on. Tusen takk til alle som har gjort året mitt bra! 
kommentarer: 2Longwood Gardens Christmas

 • Skrevet 31.12.2014
 • Klokken 20:55

På kvelden den 25.desember dro vi til Longwood Gardens siden de hadde pyntet alle planter og træt med julelys. Det var utrolig fint og se på, så her er en liten video og masse bilder.


Skru tannhjulet på 1080 for best kvalitet.


kommentarer: 0Christmas Day

 • Skrevet 30.12.2014
 • Klokken 18:53

En stor forskjell mellom USA og Norge er at de feirer jul den 25. istedet for den 24. Derfor stod vi opp tidlig den 25. for å åpne gaver. Ungene fikk utrolig mange leker og det var kjempegøy å se på de åpne alle gavene. Resten av dagen hjalp alle til å lage middag og vi spiste kjempegod mat. Savnet selvfølgelig den norske julematen, men jeg fikk en liten smak av den da jeg lagde grøt dagen etter.


Her åpnet Warner nettopp Darth Vader dukken jeg kjøpte til han
Mmmm sjokolade


Fikk også dette morsomme kortet fra Petra, og vfamilien lo da de så bildet haha


kommentarer: 0Oppdatering

 • Skrevet 29.12.2014
 • Klokken 04:07

Nå er det en stund siden sist jeg blogget, så tenkte å gi dere en liten oppdatering på hva jeg har drevet med de siste dagene. Som en tidlig julegave dro Kitty (vfar sin datter), vfar og jeg til NY og så på The Rocettes, som er et veldig populært juleshow med masse dansere som danset helt synkronisert. Det var kjempegøy å se på og jeg kunne ikke fått noen bedre julegave. NY slår aldri feil. Resten av dagen gikk vi rundt og så litt i butikker. Vi møtte også onkelen til vfar som bor i NY og han viste oss litt rundt på SOHO. SOHO og Times Squere er vel favorittstedene mine i NY så langt. Liker SOHO veldig godt, og det minner meg litt om Grunerløkka, bare veldig mye større og bedre. 


SOHO


Radio City Music Hall hvor vi så The Rocettes.


Kitty og meg


Et lite julebilde av meg fra den siste dagen på skolen før ferien


Julegaver fra min kjære familie hjemme i Norge. Tusen tusen takk!


I begynnelsen av ferien var jeg på enda ett Ugly Christmas sweater party med noen venninner som var kjempekoselig


Ashton, Chelsea og meg


Bella og meg


Et koselig familiebilde fra Hanukkah feiring hos en venn av familien.


Og julebaksten var i gang!
Jeg lagde havremakroner dyppet i sjokolade.


Enda et Ugly Christmas sweater party med noen av de andre utvekslingsstudentene i området. Her var det om og gjøre og pakke hverandre fortest mulig inn i dopapir og til slutt se ut som en snømann, haha.


kommentarer: 2Pepperkakehus eller ekte hus?

 • Skrevet 14.12.2014
 • Klokken 23:49

 

Som vi alle vet så liker amerikanere å gå all inn når det gjelder julepynting. Så i går kjørte vi en tur til et nabolag i Wilmington hvor det var et par hus som hadde skikkelig mye julepynt på. Satt sammen en liten film med noen småklipp så dere kan se hvor fint det faktisk var. Det så nesten litt magiskt ut. kommentarer: 0Ugly Christmas Sweater

 • Skrevet 14.12.2014
 • Klokken 04:16

I går var vmor, vfar og jeg på en Ugly Christmas Sweater fest. Alle måtte ha på seg en stygg julegenser og noen dekorere de til og med med julekuler og annet pynt (vi gjorde det haha). Alle på festen hadde med seg en tullegave som vi senere trakk hvem som skulle vinne og etter at alle hadde vunnet en gave kunne man stjele hverandres gaver. Det var masse snacks og annen mat der som minnet om jul og vmor tok med ost som hun dekorerte med løk og syltetøy slik at det så ut som juletrær.
kommentarer: 0Flere bilder fra NY

 • Skrevet 11.12.2014
 • Klokken 04:23

Her er noen flere bilder fra NY. Vi gikk også inn i St. Patrick's Cathedral, som er en kjempefin kirke med masse nydelige detaljer. De driver for øyeblikket og pusser opp inni kirken, så fikk ikke bilder av de fineste delene. Når man er i NY får man aldri nok bilder av bygninger, gater og andre detaljer. Kommer nok enda et innlegg med noen bilder av Times Square. Det er så utrolig fint med alle lysene om kvelden.


Kunne fint sett for meg å bodd i en av disse leilighetene hehe
kommentarer: 2Dagstur til New York

 • Skrevet 10.12.2014
 • Klokken 01:30

På søndag var jeg i New York med noen andre utvekslingsstudenter som også bor i Delaware. Vi var til sammen en gruppe på 8; to norske jenter, en dansk og en fransk jente og en gutt fra Chile. Vi dro herfra 7 og tok Staten Island Ferry over til Manhattan. Dagen gikk til å gå rundt og se på juledekorasjonene og skøytebanene, shopping og egentlig bare til å nyte New York City. Skal tilbake senere i desember også og gleder meg like mye som jeg gjorde første gangen jeg skulle dit. Jeg bare elsker New York og som de fleste andre 17årige jenter så håper jeg på å ende opp der en vakker dag i fremtiden. Hadde jeg bare hatt penger... 


Martine (norsk), Sirine (fransk), Thomas (chilensk), meg, Marie(dansk) og sønnen til en av de voksne som var med


kommentarer: 0Black Friday shopping

 • Skrevet 02.12.2014
 • Klokken 02:19

På fredag dro vmor og jeg selvfølgelig ut for å shoppe. Regner med at dere allerede vet hva black friday er, siden vi nå har fått det i Norge også(!!!). Som den store shopping guruen jeg er var jeg selvfølgelig villig til å stå opp 4 for å få med meg de beste salgene. Vi var på starbucks kl. 5 og deretter gikk turen til Toys r us hvor vi allerede stod ventende i kø kl. 7. Det ble ikke mye shopping på meg selv, men jeg fikk kjøpt julegaver til de fleste jeg hadde på lista. 


dette var det eneste jeg kjøpte til meg selv, adidas jakke til under hundrelappen.


Meg kl.4 på morgenen:/


Fant også min perfekte Ken i lekebutikken.

 


kommentarer: 0Min første Thanksgiving!

 • Skrevet 29.11.2014
 • Klokken 03:28

I går var jeg med på min første Thanksgiving. Jeg hadde det kjempekoselig og spiste utrolig mye god mat. Nesten litt for mye.. Men men, sånn skal det være. Vi startet dagen med å dekorere pepperkakehus som resulterte i et søtt lite hus med masse pynt og melis. Vmor stod for maten og alt ble vellykket. Vi hadde en classic thanksgiving menu; turkey, mashed potatoes, green bean casserole, sweet potato casserole, cranberry sauce, deviled eggs, salad with cornbread and pumpkin pie for dessert. Perfect! Og det beste av alt er at vi har rester som vi kan spise på i flere dager fremover. Senere på kvelden dro vi til Nita, som er en venninne av vmor og spiste enda mer dessert. 


kommentarer: 1Philadelphia marathon

 • Skrevet 24.11.2014
 • Klokken 16:36

I går var vi i Philly og løp maraton! Altså ca. 4,2 mil (26,2 miles)! I dag ble jeg faktisk hjemme fra skolen for beina mine er så støle. På lørdag dro vi inn til Philly og tilbrakte natten der på et hotell for å slippe å stå opp 4 for å kjøre hjemmefra. Vi sørget for å få i oss masse karbohydrater kvelden før, så vi spiste masse pasta til middag, nam! Rundt bordet kom vi frem til at vi løper for å spise og ikke spiser for å løpe, haha. Løpet startet rundt 7 og det var rundt 30 tusen som løp. Løypa gikk for det meste langs vannet og det var kjempefint vær hele dagen. 


skulle nesten tro jeg reklamerte for Nike.. hehe
rett før start


kommentarer: 1Små gleder i hverdagen

 • Skrevet 11.11.2014
 • Klokken 18:40

Tenkte jeg kunne legge ut noen randome bilder fra de siste dagene og ukene av litt småting jeg setter pris på. Kan ikke tro at det allerede har gått tre mnd.♥ Den kjempefine soloppgangen og solnedgangen som er hver dag♥ Joggeturer i nabolaget


♥ Einstein, slangen til vbror


♥ Kaffe fra Wawa


♥ Morgenkaffe på verandaen


♥ Lunsj med Martine


♥ Ny jakke i posten


♥ Turning med vsøs


kommentarer: 5Volleyball banquet

 • Skrevet 10.11.2014
 • Klokken 23:54

Forrige helg var det volleyball banquet siden volleyballsesongen nå er over. Den foregikk på skolen og vi bestile italiensk mat, så på alle bildene vi har tatt fra kamper og treninger, holdt taler og fikk en slags diplom for at vi hadde deltatt. Synes det er litt kjipt at volleyballsesongen er over og kunne ønske den varte hele året, men samtidig er det litt deilig å ha noen uker fri fra sporter og kunne hvile litt siden jeg ble ganske utslitt etter å dra på trening hver ukedag i litt over 3 mnd.

Skal mest sannsynlig løpe "Track" som en vintersport. Sportene er delt opp i tre sesonger, altså en vårsport, en vintersport og en høst/sommersport. Siden det begynner å bli ganske kaldt og litt vanskelig å løpe ute når snøen snart kommer, er "Track" innendørs i en hall. Vi jogger da hver dag etter skolen, og har løpekonkurranser i helgene eller ukedagene. Det blir spennende å prøve ut en ny sport som vi ikke har i Norge. Kan vel sammenlikne det med en slags friidrett(??). Siden jeg jogger ganske mye på fritiden min tror jeg ikke det blir en veldig stor utfordring for meg, og gleder meg til å bli flinkere til å løpe. Skal forresten løpe et HELT maraton om to uker! Altså 4.2 mil!!!! Ja, ganske sykt, og jeg er veldig nervøs siden jeg aldri har løpt så langt enda, men gleder meg også veldig mye. 


Kendall og meg


Warner, Tatiana og meg


"Diplomen" jeg fikk 


kommentarer: 010k across the Bay

 • Skrevet 10.11.2014
 • Klokken 03:01

I dag stod vi opp kl.4 for å dra til Chesapeake Bay Bridge. Der løp vi et 10km løp som blir kalt 10k across the Bay. Løpet er over en lang bro som går gradvis oppover til midten og deretter gradvis nedover. Det gjorde det ganske tungt å løpe oppover. Jeg brukte 1 time og 5 min, MEN jeg har en god unnskyldning. Jeg kastet nemlig opp halvveis og istedet for å gi opp fullførte jeg hele løpet. Grunnen til at jeg kastet opp er også ganske morsom. I går var vi nemlig i Annapolis som er på den ene siden av broen for å hente Bib nummerne våres som vi skulle bruke i dag. Det er en koselig, liten båtby med masse fine restauranter og cafeer. Vi fant en sjømat restaurant hvor vi spiste lunsj og der smakte jeg på "oysters" (østers??) for første, og mest sannsynlig siste gang. Utrolig nok var det ikke så værst, og jeg endte opp med å spise tre sjell. Senere på kvelden fikk jeg veldig vondt i magen og kastet derfor opp. Følte meg med andre ord ikke så bra og var vel kanskje ikke det beste valget og løpe i dag tidlig, men jeg gjorde det fordet.


Måtte stoppe og hvile et par ganger, så tok meg tid til å filme et lite klipp.


Martie, Rebecca, fotobomber og meg


Dette er fra i går da vi var i Annapolis


Og her ser dere meg spise oysters for første... og siste gang

kommentarer: 1Norge VS USA del 2

 • Skrevet 07.11.2014
 • Klokken 12:55

 

 • STORE BILER overalt! Siden man kan kjøre når man er 16 år her er det jo mange flere som kjører bil. Det er også veldig vanskelig å komme seg steder uten bil. Det finnes med andre ord ikke mye kollektiv transport her. Busser og tog er det veldig lite av, og hvis man skal ta toget må man kjøre et stykke for å komme til togstasjonen uansett, så det er ikke så rart at de fleste kjører bil istedet. På vei til skolen er det hundrevis av biler med som regel ett menneske i hver bil, haha, så man kan vel si at de ikke er så veldig miljøvennelige her. Jeg er sikker på at det finnes mange som er det, men så langt så har jeg ikke lagt så veldig merke til det. Så kan det også være at vi i Norge faktisk er veldig miljøvennelige også, siden vi sorterer søppelen våres og har mye bedre tilgang til kollektiv transport.

 
Dette er bilen til vfamilien og en sånn bil har omtrent alle 16åringene her.

 • DE BERØMTE AMERIKANSKE KJØLESKAPENE finnes! De fleste hus har et stort kjøleskap fylt med mat. Jeg elsker det! Det er ganske mye bedre enn de små kjøleskapene vi fleste har i Norge. 
   

 

 • KLESSTILEN til de fleste på min alder er ganske anneledes fra ungdommene hjemme. Det går masse i svarte tights og slengbukser her. Ja, dere hørte riktig, slengbukser! Det er ikke så mange som fikser seg ordentlig hver dag, noe vi hjemme bruker flere timer på som regel (hehe). På skolen kan man se alt fra slipperser til tøfler til høyhelte støvletter. Pysjbukser og joggebukser er veldig populære. Nike klær/sko er noe aller har. Det virker som om de fleste eier et par med nike slippers og nike hettegenser. I tillegg er det veldig mange som har north face jakker. 

 

 

 • JUNKFOOD som vel ikke kom som noen overraskelse? Dette er noe USA er kjent for og noe som er helt sant. Det finnes overalt, og går ikke en km mellom hvert sted man ser en Mcdonalds, Chick-fil-a, Dunkin donut, Taco bell, KFC, Wendy's, Friendly's, Hardee's eller Subway. Og de jeg nevnte er jeg sikker på at bare er en tidel av alle de andre junkfood stedene som finnes her. 

 

 • PRISENE er ganske mye lavere her enn hjemme, noe jeg elsker! Mat er veldig mye billigere, spesielt godteri! Klær og elektroniske ting er også mye billigere. Drar du for å kjøpe en stor kaffe koster det $1-2, altså 6-13kr, noe som hjemme ville kostet minst 30kr.

 
Wawa er en slags bensinstasjon/kiosk hvor de selger snacks, litt mat og masse kaffe. En stor kaffe her koster 12 kr.

 • HØFLIGHET. Hver gang man møter på noen sier de som regel hei og smiler. Hvis du er i butikken er det vanlig å ha en samtale med de som jobber i kassa. Skal man starte en samtale med noen uansett hvem det er begynner man som oftest med å spørre "How are you?" og andre spørsmål som "How was your day?" hører man hver dag. Dette er også noe jeg liker. Føler meg mere velkommen og det er lettere å snakke med folk som er hyggelige fra starten. 

 

 • DATING er helt vanlig når man går på high school og jeg synes det er overraskende mange som har kjæreste eller dater noen her. Altså, alle har en gutt/jente de driver på med eller snakker med. Guttene her er mye mer frempå og og å spørre om nummeret ditt er de ikke noe redd for. De er heller ikke så sjenerte og liker og vise frem jenta si ved å spesielt legge ut hundrevis av bilder på instagram og andre sosiale medier med hashtag wcw (woman crush wednesday) eller bae (before everything else) under. 

 

 • "DO YOU HAVE ICE CREAM IN NORWAY?" er et av de hundrevis av spørsmålene jeg har blitt spurt om. Siden de fleste her aldri har reist utenfor Amerika eller i det hele tatt utenfor stated de bor i er de veldig nysgjerrige og har absolutt ingen anelse om hvor Norge er. De blir overrasket da jeg sier at de som har laget og synger sangen "What does the fox say" er fra Norge. Alt fra "Do you have TV in Norway" til "Is Norway a city in Sweden?" blir jeg spurt om omtrent hver dag. Jeg liker det og synes det bare er gøy og høre på alt det rare de har å spørre om. Liker også og tulle med de og har blant annet sagt til en av klassene mine at vi ikke har pizza i Norge og jeg har aldri smakt det før, hahah.

 

 • SCHOOL COLORS AND MASCOTS er noe omtrent hver skole har. Middletown high school sin farge er blå og maskotten er en "cavalier" som er en slags soldat. Hver skole har forskjellige maskotter og farger; som f.eks. lions, eagles o.l. Dette er vel mest for "school spirit" som blir tatt veldig seriøst her og er noe vi slettes ikke har i Norge. Jeg synes dette er noe jeg godt kunne tatt med meg tilbake til Norge. Det gir skolen en slags personlighet og det er også ganske kult å kunne kjøpe klær med trykk av maskotten og navnet på skolen på. Maskotten til skolen er veldig knyttet til skolesportene og når vi har store fotballkamper (amerikansk fotball) så er ofte maskotten der, altså en mann utkledd i et kostyme. 


Cavalier pride


kommentarer: 2Valg dag

 • Skrevet 06.11.2014
 • Klokken 05:22

I går var vi i Rehoboth, som ligger ved vannet en time unna Middletown. Alle elever i hele landet hadde fri fra skolen i går siden det var valgdag for hver stat. Vmor jobber for Ken Simpler som var med i valgkampen om å bli "state treasurer" for Delaware så det var derfor vi var der. Det var en slags fest/samling på et hotell som han eier. Der ble det servert mat, kaker og diverse drikke mens alle kunne se på tallene som kom inn etter hvert som folk stemte. Vi tilbrakte natten hos moren til vmor, som har et hus ikke langt unna der vi var.


Ken Simpler og meg


Måtte jo selvfølgelig ta et selfie!
Og dere kan jo gjette hvem som vant??? Hehe


Slenger med et supersøtt bilde av Cambria på vei hjem i dag tidlig


kommentarer: 0Norge VS USA del 1

 • Skrevet 04.11.2014
 • Klokken 14:42

Hei! Siden jeg bare har blogget om hverdagen min og hva jeg har gjort siden jeg kom hit tenkte jeg å gjøre noe nytt; nemlig skrive et innlegg om hva jeg synes er forskjellig mellom Norge og USA. På en side er alt annerledes her, men på en annen side er det ganske likt. Siden innlegget ble veldig langt til slutt har jeg delt det opp i to. En del med skolesystemet o.l og en del med litt forskjellige andre ting.

 

 • SKOLESYSTEMET er veldig annerledes her og er helt noe annet enn hjemme i Norge. For det første starter skolen 7:25, dørene åpnes 7:15 og stenges 7:30. Hvis du ikke er der før dette blir du låst ute og må gå gjennom kontoret for og komme inn. Der blir du skrivd opp for å ha kommet for sent. Dette har ikke skjedd med meg (enda hehe). Skoledagene er delt opp i fire fag som du har hver dag. Fagene du har bytter du etter det har gått ca. 5 mnd. Skoletimene varer i 1 og en halv time og vi har fem min mellom timene til å komme oss til den neste. Det gjør det vanskelig å bruke skapene vi har siden det tar ganske lang tid å komme seg til klasserommene i og med at det er så utrolig mange folk som hver og en skal til forskjellige klasserom på en gang. Skolen består av litt over 2000 elever, noe som merkes veldig. Lunsj varer i 30 min og hvis man kjøper skolelunsjen de selger får du som regel ikke mer enn ti min på å spise siden køene er utrolig lange. Det de selger i lunsjen er akkurat som man tror; junkfood. Men dette gjør de for at elever som ikke har råd til mat hjemme skal få i seg nok kalorier. Elevene blir delt opp i tre grupper og har lunsj på forskjellige tider. Dette kalles A, B og C lunsj. I lunsjen sitter alle i gjenger med de man er venn med. Noe som jeg legger veldig merke til og ikke hadde trodd det skulle være er at de mørkhudede og hvite faktisk sitter hver for seg. Man har som regel lekser hver dag i alle fag. Leksene blir skjekket og stemplet dagen etter og dette går i karakterboka. En gang hver uke eller annenhver uke har man en quis/test. Disse er som regel små og multiple choise prøver, noe jeg er veldig glad for siden jeg fortsatt sliter litt med å lære ting på engelsk. Karaktersjemaet de bruker er karakter A, B, C, D, F, som tilsvarer 5-1. A+ er 6, men den blir sjeldent brukt. I tillegg bruker de 100/100 som A og nedover til 50/100 som er F. Det er veldig lett og få dårlig karakter her, siden man teknisk sett må få en 3'er for å stå i klassen man har. Det er mer vanlig her å ikke stå i alle fagene man har. Akkuart nå i matteklassen min ligger halve klassen an til å stryke, i tillegg til at noen av de allerede har tatt klassen en gang og tar den nå om igjen siden de støk forrige gang. Noe jeg også synes er veldig morsomt er måten amerikanere snakker fransk på siden de leser det med en amerikans uttale. De andre i klassen min blir overrasket når de hører meg snakke fransk og synes jeg er kjempeflink. Bilder fra skolehverdagen min

 • SKOLEREGLER er mye strengere her enn hjemme. Dresscodes som dere sikkert har hørt om finnes det nok av på skolen jeg går på. Jenter får ikke lov til å gå med singlett eller andre topper som viser skuldre, kløft eller mage. Har man på stramme bukser eller tights må man ha noe som dekker over rumpa. Shorts og skjørt må dekke lårene og kan ikke gå høyere enn knærne. Symboler som er diskriminerende eller som inneholder stygge ord, penger, nakenhet o.l er ikke lov. Bukser med hull i er heller ikke lov. Gutter har faktisk ikke så mange regler annet enn at de ikke kan gå med singletter eller korte shortser. Synes det er ganske urettferdig at de har så forskjell på jenter og gutter. De burde jo skjønne at vi ikke vil gå med shortser som rekker til knærne og langarmede gensere når det er 40 varmegrader ute! Hallpasses må man ha for å gå på do. Det er altså ikke lov til å forlate klasserommet uten at læreren din har signert en bok man får til dette. I gangene sitter det vakter som sjekker bøkene når du går forbi og det finnes også politier på skolen med pistoler i beltet. Selv om dette skal få deg til å føle deg tryggere synes jeg dette egentlig er litt ubehagelig.


  Skolegangen og kafeteriaen. Den er som regel fylt med vakter, politi og selvfølgelig masse elever.

 

 • "THE PLEDGE OF ALLEGIENCE'' som lyder slik: I pledge allegiance to the Flag of the United States of America, and to the Republic for which it stands, one Nation under God, Indvisible, with liberty and justice for all. Dette er noe vi hver dag i slutten av første time må stå oppreist med retning mot det amerikanske flagget og si. Og for ikke og glemme at vi må holde høyre hånd på brystet der hjertet er mens vi sier det. Amerikanere elsker Amerika for og si det sånn. Dette er noe jeg liker veldig godt! Flagget er i hvert klasserom, i hvert hjem og egentlig overalt ellers. De er veldig stolte over landet sitt og liker og vise det frem. Dette synes jeg er en veldig bra ting. Norges kjære jantelov finnes ikke her.

 

 • SKOLESPORTER finnes det på omtrent alle skoler her. De vanligste sportene er volleyball, fotball, amerikansk fotball, baseball, field hockey, tennis, golf, track, cross country, basketball, svømming, wrestling, lacrosse og for ikke å glemme cheerleading! Trening er som regel hver dag etter skolen og man har som oftest en kamp eller mer i uka. De tar sporter ganske seriøst her og er veldig stolte over sportene sine. Mange av kampene foregår i skoletiden, noe som gjør at man må dra fra skolen tidligere. Dette er jo ganske anneledes fra hvordan det er i Norge, siden vi ikke har sporter som er knyttet til skolen, men istedet klubber hvor man trener noen dager i uka og som regel senere på kvelden.


kommentarer: 2Happy Halloween

 • Skrevet 03.11.2014
 • Klokken 00:55

Som dere alle vet var det Halloween på fredag. Her var huset pyntet klart langt i forvei med dødningshoder og andre skumle ting. Alle ungene kledde seg ut for å gå "trick or treating". De fikk utrolig mye godteri, noe som allerede er over halvveis spist opp. Jeg var utkledd som en demon/djevel og hadde på meg en maske. Kledde meg ikke ut så veldig sånn som mange andre gjorde, noe jeg angrer litt på, men hadde det fortsatt gøy! Og har faktisk ikke noe bilde av meg fra fredag. Men her er bilder av huset og fra i dag.
Dette er godteriet vi ga bort til barn som kom på døra, senere på kvelden etter ungene hadde gått "trick or treating" fylte de denne helt full med godteri som de hadde fått. 


Dette er fra i dag da vi var og så på Cambria og Lelias danseforestilling. De var utkledd som hekser og var kjempesøte!


Masse gresskar som man kunne kjøpe


kommentarer: 1The Great Wolf Lodge

 • Skrevet 30.10.2014
 • Klokken 00:24

I helga som nettopp var var jeg på The Great Wolf Lodge med vertsfamilien. Vi dro rett etter skolen på fredag og kom ikke hjem før søndag kveld. The Great Wolf Lodge er et ganske stort badeland som ligger rundt to og en halv time unna hvor jeg bor. Badeparken var fylt med bassenger, sklier og skrikende barn (haha). Vi var mange familier som dro sammen og vi hadde det kjempe koselig på kveldene da alle var samlet og spiste sammen. De hadde også forskjellige aktiviteter som barnene kunne være med på, som disco og en slags skattejakt rundt i gangene. 


Cambria, Lelia og Warner i bilen klare for å dra!
De hadde (heldigvis) starbucks der :):): 
Becca og familien hennes var også med. De er gode venner med vertsfamilien min.


På kveldene turnet vi i de lange gangene, hehe, og flettet hverandre.


De hadde også noen dyr utenfor som barnene kunne klappe og mate. 


kommentarer: 0Halloween party

 • Skrevet 19.10.2014
 • Klokken 19:16

I går var jeg på halloween party med vertsfamilien. Som vi alle vet feirer amerikanere halloween på en litt mer seriøs måte enn det vi nordmenn gjør, noe jeg synes er kjempekult. Synes egentlig ikke det er vits å feire det om man ikke gjør det på en ordentlig måte. Her i huset begynte vmor å pynte huset da oktober startet. I går kledde jeg meg ut som en miniverson av vmor, hehe neida, var cheerleader og fikk bruke den gamle drakten til vmor. De fleste på festen hadde kledd seg ut skikkelig som dere kan se på bildene.


GO EMMA!


kommentarer: 0Overnatting og bursdag

 • Skrevet 19.10.2014
 • Klokken 06:04

Glemte helt og fortelle at jeg var på middag og overnatting med volleyballaget forrige helg. Vi startet kvelden med å gå ut og spiste middag på Applebee's. Etter det dro vi til Jasmine og tilbrakte resten av natten der. Vi lekte også manhunt som er omtrent det samme som hjemsel. Vi delte opp i lag og kledde oss i svart og løp rundt i nabolaget. Høres kanskje barnslig ut, men det var kjempegøy! Resten av kvelden lagde vi muffins, spiste is og satt oppe til sent på kvelden og snakket. 


Kendall, Paige, meg, Emily, Jasmine og Reanna på trening


Becca, Kendall og meg i butikken for å kjøpe is


Reanna og meg på Applebee's


Kendall, meg og Paige


Klare for manhunt!


Det perfekte hjemmested; under en bil 


Haha, og dette er der vi sov


Dagen etter overnattingen dro Alana, Reanna og jeg hjem til Reanna og lagde tiedye tskjorter. 


Og dette er resultatet på de to tskjortene jeg lagde. Synes de ble kjempekule!


Dette er et bilde fra forrige uke da det var Spiritweek. Spiritweek er en uke hvor hver dag har et tema. Denne dagen var temaet "Cavaliers" og da skulle vi kle oss ut med klær som representerte skolen eller skolesporten du drev med. En av de andre dagene var blant annet "pink day" hvor alle brukte rosa klær.


På tirsdag hadde jeg bursdag! Jeg er offisielt 17 år nå! WOHO! Hadde kamp den dagen og kom ikke hjem før 7, men ble møtt med gaver, kake og kjempegod middag. Vmor hadde laget laks med masse god salat og grønnsaker som bursdagsmiddag siden hun vet jeg er glad i det. Fikk også en stor og god kake og gaven var to skjerf som jeg kommer til å trenge fremover, siden det begynner å bli litt kaldt om morgenene. 


Nam!


Mamma sendte meg også noen gaver som jeg ble kjempeglad for! Jeg fikk favorittfrokostblandingen min (hehe), masse te og et par kjempefine øredobber. Tusen takk mamma!


kommentarer: 0Homecoming 2014

 • Skrevet 12.10.2014
 • Klokken 20:49

I går var jeg på homecoming og det var kjempegøy! Dagen startet med at Becca, som overnattet her, og jeg fikset neglene våres sammen for så å bruke resten av dagen på å sminke oss og ordne håret våres. Rundt 5 tiden kom Jake hit for å ta bilder, så dro vi videre til han for å ta bilder, og deretter til Caitlin hvor vi også tok bilder med mange andre. Homecoming startet 7 og det var på skolen. Det var pyntet med ballonger og annet pynt overalt. De fleste befant seg på dansegulvet resten av kvelden. Etter det var ferdig dro vi videre på fest. Det var en vellykket kveld og jeg hadde det veldig gøy! Her er noen av de hundre bildene som ble tatt i går.


Jake og meg
Jordan og meg


Jasmine og meg


Alana, meg og Tatiana
Tyler og meg


kommentarer: 7Les mer i arkivet » April 2015 » Mars 2015 » Februar 2015
hits