emmaolsn


Philadelphia Rock 'n' Roll half marathon

 • Skrevet 24.09.2014
 • Klokken 12:55

Som sagt så løp jeg halvmaraton på søndag. Første gang jeg har gjort det!! Det var i Philadelphia, som er ca. en og en halv time herfra. Det var Martie(vertsmor), Michael(vertsfar), og noen flere venner av de som var med og skulle løpe. Vi dro inn halv 6 og maratonet startet 8. Vi var alle både nervøse og spente og vi kom oss alle igjennom det. Grunnen til at det blir kalt Rock 'n' Roll marathon er fordi etter hver andre miles er det et band som spiller musikk. Jeg synes det var en kjempekul opplevelse og vil helt klart gjøre det igjen. Det var utrolig mange folk som løp, folk i alle fasonger, noen i fargerike klær, noen utkledd som ekorn og til og med noen i rullestol. Det var ganske fuktig i lufta, som gjorde at det ble litt tungt og puste, men samtidig så var det deilig at det ikke var steikende sol. Løypa var en lang runde som startet i sentrum og gikk videre ved vannet, over en bru og tilbake til sentrum. Jeg brukte to timer og fem minutter. Det var til sammen 2,1 mil og beina mine var ganske ustø når jeg kom til målstreken. Når man kom til mål var det masse folk som sto og heiet og gratis mat og drikke som ble delt ut. 


Synes det er utrolig bra gjort av disse damene og løpe et halvmaraton! Noen av de skal til og med løpe et helt maraton (4,2 mil) i november. 


I begynnelsen av løypa var alle flaggene fra overalt i verden hengt opp på siden. Jeg så desverre ikke norskeflagget, men det var der et sted.


Noen som kjenner igjen dette? Det er trappa der Rocky løp opp i den ene filmen. Sangen "Eye of the tiger" fra filmen ble spilt på høytalere rundt omkring.


Den ene gangen jeg stoppet for å gå litt var etter 10 miles, som er ca. 1,6 mil. kommentarer: 3Forrige uke

 • Skrevet 24.09.2014
 • Klokken 03:14

Tiden går veldig fort. Har faktisk vært her i litt over fem uker allerede. Forrige uke var jeg veldig opptatt. Hadde trening hver dag, to kamper og nok av lekser. Vi spilte bortekamp på mandag, som vi tapte... Stillingen var 21/25 det siste settet så det var veldig nære. På onsdag spilte vi på hjemmebane og vant. 

Dette er noe vi gjør innimellom når vi skal ha kamper. Det heter Secret Sister og går ut på at vi på Varsity laget får en person fra Junior Varsity laget som man skal kjøpe en søt gavepose til og fylle den med godteri. Vi får også en pose fra vår Secret Sister. Jeg synes egentlig dette er ganske merkelig og ikke akkurat den beste ideen, med tanke på at det er utrolig usunt. Gir som regel bort det meste jeg får, haha. Men dette er da det jeg ga til min Secret Sister.

Og her er posen jeg fikk, som var pyntet veldig fint. Jeg er nummer 6 og EOE står for navnet mitt. I bakgrunnen er noen fra franskklassen min.

Når vi spiller bortekamper tar vi skolebussen alle sammen.

Dette er fra Tatnall, kampen vi tapte.

Dette er for det meste hva jeg spiser på skolen og før trening; salat. Ellers så spiser jeg knekkebrød. Alle på skolen synes jeg er utrolig merkelig når jeg tar frem salaten eller knekkebrødene mine og de spør meg ofte "Is that what you guys eat in Norway??". Noe jeg synes er veldig anneledes mellom Norge og USA er at de fleste på skolen her har med seg snacks som lunsj, sånn som små potegullposer, nøtte- og sjokoladebarer og annet godteri. I tillegg til at de fleste kjøper lunsjen på skolen som for det meste består av alt for mye ost, dressing og sukker. Hver fredag har de pizza, og når jeg sier pizza er det ikke sånn pizza som man vanligvis spiser. Den består av først en bunn, så et lag med masse ost, så enda en bunn med igjen masse ost, skinke og pizzasaus.

Her er hva vi spiste til middag en av dagene. Jeg er utrolig glad for at jeg har kommet til en familie som spiser sunn og god mat!

På lørdag dro vi til Philadelphia for å hente noen ting til halvmaratonet vertsmor og vertsfar skulle løpe på søndag. Jeg hadde ikke planer om å løpe det så på lørdag kveld dro jeg på en gettogether/fest hos noen venner og kom hjem 12 for så å få vite at de hadde en ekstra "billett" for å løpe maratonet og jeg bestemte meg egentlig kl. halv fem på morgenen for at dette skulle jeg gjøre og endte opp med å løpe 2,1 mil på 2 timer og fem minutter. (Kommer et innlegg med bilder derfra)

Søte, lille Cambria og favorittbamsen hennes.

Michael, den ene vertsbroren min hadde også bursdag på lørdag så vi jentene bestemte oss for å tegne noen tegninger til han. 

Og nok en gang, den fine solnedgangen. Nå er klokka kvart over ni her og siden jeg må stå opp 6 i morgen, skal jeg legge meg snart. Natta!


kommentarer: 0Longwood Gardens Del 2

 • Skrevet 15.09.2014
 • Klokken 12:58

Her er resten av bildene fra Longwood Gardens. Dette er inne i hovedbygget i parken. Det var et kjempestort bygg med hundrevis av planter og blomster. Det var masse studenter, leger og andre folk der som ikke bare var der for å se på de fine plantene, men for å studere de. Føltes nesten som å være i Asia igjen, siden det var så mye tropiske planter der.


Det var flere meter med små busker som dette som var dekket med chillier. 
kommentarer: 1Longwood Gardens Del 1

 • Skrevet 15.09.2014
 • Klokken 02:16

I dag har vi vært et sted som heter Longwood Gardens. Det er rett og slett en gigantisk hage. Det var blant annet et utrolig stort bygg/drivhus med masse tropiske blomster og planter der. Man kunne gå inn i forskjellige trehytter, som var designet for å beskytte trærne de var i. Det var også vannfontener, og busker som var klippet så de skulle se ut som dyr og andre figurer. Det har vært kjempefint vær i dag så det passet perfekt å dra dit. Parken var fredet og man kunne ikke plukke noe eller ta med noe hjem derfra. Det fantes også flere katter der som bare gikk fritt rundt omkring. Disse kattene ble funnet i en søpplekasse da de var kattunger. Siden jeg har så mange bilder å vise dere, så har jeg delt det opp i to innlegg. Disse bildene er mest fra selve parken, mens det andre innlegget skal være bilder fra innsiden av det store drivhuset.

Den siste uka har jeg spilt to kamper til med volleyballaget. Vi vant en og tapte en kamp. I morgen skal vi også spille enda en kamp. Laget vi skal spille mot er visst veldig gode, så jeg er litt nervøs. Volleyballaget er veldig aktivt og vi skal spille minst to kamper hver uke frem til oktober. 


Inne i dette bygget var det som en stor jungel, med masse masse planter og blomster. 


Kommer flere bilder i morgen!!


kommentarer: 0Min føste volleyballkamp

 • Skrevet 09.09.2014
 • Klokken 03:32

I dag spilte vi vår føste kamp, det var på hjemmebane og vi vant!! Det var veldig gøy og jeg fikk spille nesten hele tiden. Siden vi er såpass mange på laget er det bare noen som får spille når det er kamp. 

Volleyballaget består av 14 jenter. Vi har treninger hver dag mandag-fredag i ca. 2 timer. Mandag-torsdag fra halv 5 til kvart på 7, mens på fredag er den fra halv 3 til kvart på 5. Det er litt stressende at det er så tett etter skolen slutter, som er halv 3. Siden får ikke så mye tid til skolearbeid mellom skolen og trening siden det tar litt tid å gå hjem for å spise og skifte og så dra på trening. Får derfor ikke gjort lekser før jeg kommer hjem fra trening rundt 7 når jeg også skal spise middag. Treningen foregår i gymsalen på skolen. Det er et lag som heter Junior Varsity, som er for freshmans, sophmors og nybegynnere, mens Varsity, laget jeg spiller på er for juniors og seniors som har spilt volleyball en stund.


Litt uklart bilde men dette er de fleste jentene på laget, mangler to. Fra høyre: Mallory, Tatiana, Paige, Jasmine, Chelsea, Bree, Becca, Emily, meg, og jentene med svarte drakter er Kendall, Reanna og Alana. 


Emily og meg

Disse søtingene kom for å så på meg spille i dag.


kommentarer: 0Pep rally

 • Skrevet 08.09.2014
 • Klokken 04:02

...??? Er ikke helt sikker på hvordan det skrives men pepparally er i hvert fall hvordan man uttaler det. På fredag var det altså pep rally på skolen, noe som var kjempegøy og veldig amerikansk (haha). Hver gang jeg sier at noe er typisk eller veldig amerikansk begynner alle bare å le. Pep rally er når fotballaget (amerikansk fotball det er snakk om her) skal spille en viktig kamp senere samme dagen, og siden det var første kampen de hadde dette skoleåret så ville de "feire" det. Alle ble sendt inn i gymsalen hvor cheerleaderne først viste frem en dans, så var det forskjellige konkurranser mellom de beste fra fotballaget, volleyballaget osv. mot frivillige i publikum. Det var blant annet en konkurranse om hvem som klarte å stå i planken lengst. Så var det om å gjøre for freshman (som er 10.klassinger), sophmore (1.vgs), junior (2.vgs) og senior (3.vgs) elevene og rope høyest når cheerleaderne ropte på de forskjellige trinnene. Og junior elevene vant selvfølgelig, hehe. Fotballaget ble også ropt opp for å bli "vist frem" og klappet for. Pep rally er noe man gjør for å skryte og heie på skolen man går på. Senere på fredag dro jeg med Reanna, Chelsea (fra volleyballaget) og noen flere for å se på kampen. Det var også veldig amerikansk. Har aldri vært å sett på amerikansk fotball før, men det er akkurat som sånn man ser det i filmer, med cheerleadere, junkfood og masse folk som jublet og heiet på laget sitt. Jeg likte det veldig og gleder meg til neste kamp. 

I går ble jeg bedt i overraskelsesbursdag til kjæresten til Emily fra volleyballaget som var et poolparty. Det var først kjempevarmt og alle badet og plutselig på bare ett minutt begynte det å pøsregne så alle måtte forte seg inn. Vi fikk servert masse mat; taco, kyllingvinger, hamburgere, pretzels (noe som er veldig populært her), frukt, kaker og godteri. Resten av kvelden var vi nede i kjelleren og spilte ping pong og bare satt rundt i sofaene og snakket. Det var kjempekoselig! 

Startet forresten dagen i dag kl.7 for å øve til maratonet jeg skal løpe, som ikke er før november, men kan hende jeg skal løpe enda ett i slutten av denne måneden. Jeg løp nesten 2 mil, så beina mine har vært ganske ustø resten av dagen, haha. Rundt 12 i dag dro jeg til min local cordinator, altså kontaktpersonen min som hadde en get together med alle de andre utvekslingsstudentene som bor i Delaware og reiser med ICES. Vi var rundt 15 stk og en av de var fra Norge. Kjente det var godt å kunne snakke norsk igjen og vi snakket blant annet om hvor mye vi savnet norsk luft og vann! Vi fikk også litt informasjon om turer vi kan dra på, som en tur til San Fransisco og en til Hawaii. Tror jeg skal på begge hvis det ikke blir alt for dyrt.


Fotballaget på skolen
Her er volleylaget jeg spiller på. Det er varsity og vår første kamp er i morgen!! 


Chelsea og Reanna.
Og det var jo selvfølgelig vi som vant kampen.


kommentarer: 0Hva jeg våkner til hver dag

 • Skrevet 06.09.2014
 • Klokken 15:29

Her er noen bilder av utsikten fra rommet mitt kl.6-7 om morgenen. Jeg står opp 6 hver morgen i ukedagene siden skolen starter fem på halv 8. Det er ganske slitsomt, men legger meg ganske tidlig også siden alle de andre i huset legger seg senest 11. 

De første bildene er fra k.6 og de siste er fra kl.7


kommentarer: 1St.Michaels

 • Skrevet 01.09.2014
 • Klokken 19:38

I går var vi på en dagstur til et vennepar av vertsfamilien. De bodde i St.Michaels i Maryland. Vi stod opp 7 for å komme frem tidlig. Det tok ca. en time og kjøre dit. Huset var kjempestort og utrolig fint! Det lå rett ved vannet og de hadde sin egen brygge ut fra hagen. Vi kjørte en tur i båten de hadde og inn mot sentrum hvor det var masse seilbåter og andre store båter. Etter båtturen dro vi til byen for å hente krabbene vi skulle spise til middag. De hadde en rød, gammel mustang som vi kjørte i. Krabbene var kjempegode og vi ble ganske mette etter å ha spist flere krabber hver og pai til dessert. Etter vi hadde hvilt maten dro vertsmor, Rene (hun som bor der) og jeg inn til byen for å se litt i butikker. Der kjøpte jeg noen småting som jeg skal sende hjem til Norge, hehe også måtte vi jo selvfølgelig kjøpe is på Justine's som er en kjent isbutikk der de har hjemmelaget is. Det er den beste isen jeg har smakt!


Vi fisket også krabber, men slapp de ut igjen


Cambria, Lelia og Michael 


Lelia


Meg og Lelia


Cambria
Nam


En av bilene de hadde, som vi kjørte med inn til byen


Inne i byen
Senere på kvelden padlet vi litt rundt i kajakkene de hadde
kommentarer: 3Les mer i arkivet » Januar 2015 » Desember 2014 » November 2014
hits