emmaolsn


Min første Thanksgiving!

 • Skrevet 29.11.2014
 • Klokken 03:28

I går var jeg med på min første Thanksgiving. Jeg hadde det kjempekoselig og spiste utrolig mye god mat. Nesten litt for mye.. Men men, sånn skal det være. Vi startet dagen med å dekorere pepperkakehus som resulterte i et søtt lite hus med masse pynt og melis. Vmor stod for maten og alt ble vellykket. Vi hadde en classic thanksgiving menu; turkey, mashed potatoes, green bean casserole, sweet potato casserole, cranberry sauce, deviled eggs, salad with cornbread and pumpkin pie for dessert. Perfect! Og det beste av alt er at vi har rester som vi kan spise på i flere dager fremover. Senere på kvelden dro vi til Nita, som er en venninne av vmor og spiste enda mer dessert. 


kommentarer: 1Philadelphia marathon

 • Skrevet 24.11.2014
 • Klokken 16:36

I går var vi i Philly og løp maraton! Altså ca. 4,2 mil (26,2 miles)! I dag ble jeg faktisk hjemme fra skolen for beina mine er så støle. På lørdag dro vi inn til Philly og tilbrakte natten der på et hotell for å slippe å stå opp 4 for å kjøre hjemmefra. Vi sørget for å få i oss masse karbohydrater kvelden før, så vi spiste masse pasta til middag, nam! Rundt bordet kom vi frem til at vi løper for å spise og ikke spiser for å løpe, haha. Løpet startet rundt 7 og det var rundt 30 tusen som løp. Løypa gikk for det meste langs vannet og det var kjempefint vær hele dagen. 


skulle nesten tro jeg reklamerte for Nike.. hehe
rett før start


kommentarer: 1Små gleder i hverdagen

 • Skrevet 11.11.2014
 • Klokken 18:40

Tenkte jeg kunne legge ut noen randome bilder fra de siste dagene og ukene av litt småting jeg setter pris på. Kan ikke tro at det allerede har gått tre mnd.♥ Den kjempefine soloppgangen og solnedgangen som er hver dag♥ Joggeturer i nabolaget


♥ Einstein, slangen til vbror


♥ Kaffe fra Wawa


♥ Morgenkaffe på verandaen


♥ Lunsj med Martine


♥ Ny jakke i posten


♥ Turning med vsøs


kommentarer: 5Volleyball banquet

 • Skrevet 10.11.2014
 • Klokken 23:54

Forrige helg var det volleyball banquet siden volleyballsesongen nå er over. Den foregikk på skolen og vi bestile italiensk mat, så på alle bildene vi har tatt fra kamper og treninger, holdt taler og fikk en slags diplom for at vi hadde deltatt. Synes det er litt kjipt at volleyballsesongen er over og kunne ønske den varte hele året, men samtidig er det litt deilig å ha noen uker fri fra sporter og kunne hvile litt siden jeg ble ganske utslitt etter å dra på trening hver ukedag i litt over 3 mnd.

Skal mest sannsynlig løpe "Track" som en vintersport. Sportene er delt opp i tre sesonger, altså en vårsport, en vintersport og en høst/sommersport. Siden det begynner å bli ganske kaldt og litt vanskelig å løpe ute når snøen snart kommer, er "Track" innendørs i en hall. Vi jogger da hver dag etter skolen, og har løpekonkurranser i helgene eller ukedagene. Det blir spennende å prøve ut en ny sport som vi ikke har i Norge. Kan vel sammenlikne det med en slags friidrett(??). Siden jeg jogger ganske mye på fritiden min tror jeg ikke det blir en veldig stor utfordring for meg, og gleder meg til å bli flinkere til å løpe. Skal forresten løpe et HELT maraton om to uker! Altså 4.2 mil!!!! Ja, ganske sykt, og jeg er veldig nervøs siden jeg aldri har løpt så langt enda, men gleder meg også veldig mye. 


Kendall og meg


Warner, Tatiana og meg


"Diplomen" jeg fikk 


kommentarer: 010k across the Bay

 • Skrevet 10.11.2014
 • Klokken 03:01

I dag stod vi opp kl.4 for å dra til Chesapeake Bay Bridge. Der løp vi et 10km løp som blir kalt 10k across the Bay. Løpet er over en lang bro som går gradvis oppover til midten og deretter gradvis nedover. Det gjorde det ganske tungt å løpe oppover. Jeg brukte 1 time og 5 min, MEN jeg har en god unnskyldning. Jeg kastet nemlig opp halvveis og istedet for å gi opp fullførte jeg hele løpet. Grunnen til at jeg kastet opp er også ganske morsom. I går var vi nemlig i Annapolis som er på den ene siden av broen for å hente Bib nummerne våres som vi skulle bruke i dag. Det er en koselig, liten båtby med masse fine restauranter og cafeer. Vi fant en sjømat restaurant hvor vi spiste lunsj og der smakte jeg på "oysters" (østers??) for første, og mest sannsynlig siste gang. Utrolig nok var det ikke så værst, og jeg endte opp med å spise tre sjell. Senere på kvelden fikk jeg veldig vondt i magen og kastet derfor opp. Følte meg med andre ord ikke så bra og var vel kanskje ikke det beste valget og løpe i dag tidlig, men jeg gjorde det fordet.


Måtte stoppe og hvile et par ganger, så tok meg tid til å filme et lite klipp.


Martie, Rebecca, fotobomber og meg


Dette er fra i går da vi var i Annapolis


Og her ser dere meg spise oysters for første... og siste gang

kommentarer: 1Norge VS USA del 2

 • Skrevet 07.11.2014
 • Klokken 12:55

 

 • STORE BILER overalt! Siden man kan kjøre når man er 16 år her er det jo mange flere som kjører bil. Det er også veldig vanskelig å komme seg steder uten bil. Det finnes med andre ord ikke mye kollektiv transport her. Busser og tog er det veldig lite av, og hvis man skal ta toget må man kjøre et stykke for å komme til togstasjonen uansett, så det er ikke så rart at de fleste kjører bil istedet. På vei til skolen er det hundrevis av biler med som regel ett menneske i hver bil, haha, så man kan vel si at de ikke er så veldig miljøvennelige her. Jeg er sikker på at det finnes mange som er det, men så langt så har jeg ikke lagt så veldig merke til det. Så kan det også være at vi i Norge faktisk er veldig miljøvennelige også, siden vi sorterer søppelen våres og har mye bedre tilgang til kollektiv transport.

 
Dette er bilen til vfamilien og en sånn bil har omtrent alle 16åringene her.

 • DE BERØMTE AMERIKANSKE KJØLESKAPENE finnes! De fleste hus har et stort kjøleskap fylt med mat. Jeg elsker det! Det er ganske mye bedre enn de små kjøleskapene vi fleste har i Norge. 
   

 

 • KLESSTILEN til de fleste på min alder er ganske anneledes fra ungdommene hjemme. Det går masse i svarte tights og slengbukser her. Ja, dere hørte riktig, slengbukser! Det er ikke så mange som fikser seg ordentlig hver dag, noe vi hjemme bruker flere timer på som regel (hehe). På skolen kan man se alt fra slipperser til tøfler til høyhelte støvletter. Pysjbukser og joggebukser er veldig populære. Nike klær/sko er noe aller har. Det virker som om de fleste eier et par med nike slippers og nike hettegenser. I tillegg er det veldig mange som har north face jakker. 

 

 

 • JUNKFOOD som vel ikke kom som noen overraskelse? Dette er noe USA er kjent for og noe som er helt sant. Det finnes overalt, og går ikke en km mellom hvert sted man ser en Mcdonalds, Chick-fil-a, Dunkin donut, Taco bell, KFC, Wendy's, Friendly's, Hardee's eller Subway. Og de jeg nevnte er jeg sikker på at bare er en tidel av alle de andre junkfood stedene som finnes her. 

 

 • PRISENE er ganske mye lavere her enn hjemme, noe jeg elsker! Mat er veldig mye billigere, spesielt godteri! Klær og elektroniske ting er også mye billigere. Drar du for å kjøpe en stor kaffe koster det $1-2, altså 6-13kr, noe som hjemme ville kostet minst 30kr.

 
Wawa er en slags bensinstasjon/kiosk hvor de selger snacks, litt mat og masse kaffe. En stor kaffe her koster 12 kr.

 • HØFLIGHET. Hver gang man møter på noen sier de som regel hei og smiler. Hvis du er i butikken er det vanlig å ha en samtale med de som jobber i kassa. Skal man starte en samtale med noen uansett hvem det er begynner man som oftest med å spørre "How are you?" og andre spørsmål som "How was your day?" hører man hver dag. Dette er også noe jeg liker. Føler meg mere velkommen og det er lettere å snakke med folk som er hyggelige fra starten. 

 

 • DATING er helt vanlig når man går på high school og jeg synes det er overraskende mange som har kjæreste eller dater noen her. Altså, alle har en gutt/jente de driver på med eller snakker med. Guttene her er mye mer frempå og og å spørre om nummeret ditt er de ikke noe redd for. De er heller ikke så sjenerte og liker og vise frem jenta si ved å spesielt legge ut hundrevis av bilder på instagram og andre sosiale medier med hashtag wcw (woman crush wednesday) eller bae (before everything else) under. 

 

 • "DO YOU HAVE ICE CREAM IN NORWAY?" er et av de hundrevis av spørsmålene jeg har blitt spurt om. Siden de fleste her aldri har reist utenfor Amerika eller i det hele tatt utenfor stated de bor i er de veldig nysgjerrige og har absolutt ingen anelse om hvor Norge er. De blir overrasket da jeg sier at de som har laget og synger sangen "What does the fox say" er fra Norge. Alt fra "Do you have TV in Norway" til "Is Norway a city in Sweden?" blir jeg spurt om omtrent hver dag. Jeg liker det og synes det bare er gøy og høre på alt det rare de har å spørre om. Liker også og tulle med de og har blant annet sagt til en av klassene mine at vi ikke har pizza i Norge og jeg har aldri smakt det før, hahah.

 

 • SCHOOL COLORS AND MASCOTS er noe omtrent hver skole har. Middletown high school sin farge er blå og maskotten er en "cavalier" som er en slags soldat. Hver skole har forskjellige maskotter og farger; som f.eks. lions, eagles o.l. Dette er vel mest for "school spirit" som blir tatt veldig seriøst her og er noe vi slettes ikke har i Norge. Jeg synes dette er noe jeg godt kunne tatt med meg tilbake til Norge. Det gir skolen en slags personlighet og det er også ganske kult å kunne kjøpe klær med trykk av maskotten og navnet på skolen på. Maskotten til skolen er veldig knyttet til skolesportene og når vi har store fotballkamper (amerikansk fotball) så er ofte maskotten der, altså en mann utkledd i et kostyme. 


Cavalier pride


kommentarer: 2Valg dag

 • Skrevet 06.11.2014
 • Klokken 05:22

I går var vi i Rehoboth, som ligger ved vannet en time unna Middletown. Alle elever i hele landet hadde fri fra skolen i går siden det var valgdag for hver stat. Vmor jobber for Ken Simpler som var med i valgkampen om å bli "state treasurer" for Delaware så det var derfor vi var der. Det var en slags fest/samling på et hotell som han eier. Der ble det servert mat, kaker og diverse drikke mens alle kunne se på tallene som kom inn etter hvert som folk stemte. Vi tilbrakte natten hos moren til vmor, som har et hus ikke langt unna der vi var.


Ken Simpler og meg


Måtte jo selvfølgelig ta et selfie!
Og dere kan jo gjette hvem som vant??? Hehe


Slenger med et supersøtt bilde av Cambria på vei hjem i dag tidlig


kommentarer: 0Norge VS USA del 1

 • Skrevet 04.11.2014
 • Klokken 14:42

Hei! Siden jeg bare har blogget om hverdagen min og hva jeg har gjort siden jeg kom hit tenkte jeg å gjøre noe nytt; nemlig skrive et innlegg om hva jeg synes er forskjellig mellom Norge og USA. På en side er alt annerledes her, men på en annen side er det ganske likt. Siden innlegget ble veldig langt til slutt har jeg delt det opp i to. En del med skolesystemet o.l og en del med litt forskjellige andre ting.

 

 • SKOLESYSTEMET er veldig annerledes her og er helt noe annet enn hjemme i Norge. For det første starter skolen 7:25, dørene åpnes 7:15 og stenges 7:30. Hvis du ikke er der før dette blir du låst ute og må gå gjennom kontoret for og komme inn. Der blir du skrivd opp for å ha kommet for sent. Dette har ikke skjedd med meg (enda hehe). Skoledagene er delt opp i fire fag som du har hver dag. Fagene du har bytter du etter det har gått ca. 5 mnd. Skoletimene varer i 1 og en halv time og vi har fem min mellom timene til å komme oss til den neste. Det gjør det vanskelig å bruke skapene vi har siden det tar ganske lang tid å komme seg til klasserommene i og med at det er så utrolig mange folk som hver og en skal til forskjellige klasserom på en gang. Skolen består av litt over 2000 elever, noe som merkes veldig. Lunsj varer i 30 min og hvis man kjøper skolelunsjen de selger får du som regel ikke mer enn ti min på å spise siden køene er utrolig lange. Det de selger i lunsjen er akkurat som man tror; junkfood. Men dette gjør de for at elever som ikke har råd til mat hjemme skal få i seg nok kalorier. Elevene blir delt opp i tre grupper og har lunsj på forskjellige tider. Dette kalles A, B og C lunsj. I lunsjen sitter alle i gjenger med de man er venn med. Noe som jeg legger veldig merke til og ikke hadde trodd det skulle være er at de mørkhudede og hvite faktisk sitter hver for seg. Man har som regel lekser hver dag i alle fag. Leksene blir skjekket og stemplet dagen etter og dette går i karakterboka. En gang hver uke eller annenhver uke har man en quis/test. Disse er som regel små og multiple choise prøver, noe jeg er veldig glad for siden jeg fortsatt sliter litt med å lære ting på engelsk. Karaktersjemaet de bruker er karakter A, B, C, D, F, som tilsvarer 5-1. A+ er 6, men den blir sjeldent brukt. I tillegg bruker de 100/100 som A og nedover til 50/100 som er F. Det er veldig lett og få dårlig karakter her, siden man teknisk sett må få en 3'er for å stå i klassen man har. Det er mer vanlig her å ikke stå i alle fagene man har. Akkuart nå i matteklassen min ligger halve klassen an til å stryke, i tillegg til at noen av de allerede har tatt klassen en gang og tar den nå om igjen siden de støk forrige gang. Noe jeg også synes er veldig morsomt er måten amerikanere snakker fransk på siden de leser det med en amerikans uttale. De andre i klassen min blir overrasket når de hører meg snakke fransk og synes jeg er kjempeflink. Bilder fra skolehverdagen min

 • SKOLEREGLER er mye strengere her enn hjemme. Dresscodes som dere sikkert har hørt om finnes det nok av på skolen jeg går på. Jenter får ikke lov til å gå med singlett eller andre topper som viser skuldre, kløft eller mage. Har man på stramme bukser eller tights må man ha noe som dekker over rumpa. Shorts og skjørt må dekke lårene og kan ikke gå høyere enn knærne. Symboler som er diskriminerende eller som inneholder stygge ord, penger, nakenhet o.l er ikke lov. Bukser med hull i er heller ikke lov. Gutter har faktisk ikke så mange regler annet enn at de ikke kan gå med singletter eller korte shortser. Synes det er ganske urettferdig at de har så forskjell på jenter og gutter. De burde jo skjønne at vi ikke vil gå med shortser som rekker til knærne og langarmede gensere når det er 40 varmegrader ute! Hallpasses må man ha for å gå på do. Det er altså ikke lov til å forlate klasserommet uten at læreren din har signert en bok man får til dette. I gangene sitter det vakter som sjekker bøkene når du går forbi og det finnes også politier på skolen med pistoler i beltet. Selv om dette skal få deg til å føle deg tryggere synes jeg dette egentlig er litt ubehagelig.


  Skolegangen og kafeteriaen. Den er som regel fylt med vakter, politi og selvfølgelig masse elever.

 

 • "THE PLEDGE OF ALLEGIENCE'' som lyder slik: I pledge allegiance to the Flag of the United States of America, and to the Republic for which it stands, one Nation under God, Indvisible, with liberty and justice for all. Dette er noe vi hver dag i slutten av første time må stå oppreist med retning mot det amerikanske flagget og si. Og for ikke og glemme at vi må holde høyre hånd på brystet der hjertet er mens vi sier det. Amerikanere elsker Amerika for og si det sånn. Dette er noe jeg liker veldig godt! Flagget er i hvert klasserom, i hvert hjem og egentlig overalt ellers. De er veldig stolte over landet sitt og liker og vise det frem. Dette synes jeg er en veldig bra ting. Norges kjære jantelov finnes ikke her.

 

 • SKOLESPORTER finnes det på omtrent alle skoler her. De vanligste sportene er volleyball, fotball, amerikansk fotball, baseball, field hockey, tennis, golf, track, cross country, basketball, svømming, wrestling, lacrosse og for ikke å glemme cheerleading! Trening er som regel hver dag etter skolen og man har som oftest en kamp eller mer i uka. De tar sporter ganske seriøst her og er veldig stolte over sportene sine. Mange av kampene foregår i skoletiden, noe som gjør at man må dra fra skolen tidligere. Dette er jo ganske anneledes fra hvordan det er i Norge, siden vi ikke har sporter som er knyttet til skolen, men istedet klubber hvor man trener noen dager i uka og som regel senere på kvelden.


kommentarer: 2Happy Halloween

 • Skrevet 03.11.2014
 • Klokken 00:55

Som dere alle vet var det Halloween på fredag. Her var huset pyntet klart langt i forvei med dødningshoder og andre skumle ting. Alle ungene kledde seg ut for å gå "trick or treating". De fikk utrolig mye godteri, noe som allerede er over halvveis spist opp. Jeg var utkledd som en demon/djevel og hadde på meg en maske. Kledde meg ikke ut så veldig sånn som mange andre gjorde, noe jeg angrer litt på, men hadde det fortsatt gøy! Og har faktisk ikke noe bilde av meg fra fredag. Men her er bilder av huset og fra i dag.
Dette er godteriet vi ga bort til barn som kom på døra, senere på kvelden etter ungene hadde gått "trick or treating" fylte de denne helt full med godteri som de hadde fått. 


Dette er fra i dag da vi var og så på Cambria og Lelias danseforestilling. De var utkledd som hekser og var kjempesøte!


Masse gresskar som man kunne kjøpe


kommentarer: 1Les mer i arkivet » Januar 2015 » Desember 2014 » November 2014
hits